Tisková zpráva: Hlasování je spuštěno!

15. 1. 2015, PRAHA: Ceny Anděl znají letošní složení Akademie populární hudby. Hlasování bylo spuštěno 14. ledna. Jeho první kolo bude probíhat do 31. ledna 2015. Ceny Anděl už mají svůj televizní vysílací čas.

České hudební ceny jsou každoročně udělovány od roku 1991. Ocenění za rok 2014 si vítězní interpreti převezmou 16. dubna 2015 v Hudebním divadle Karlín v Praze. Přímý přenos na prvním programu odvysílá Česká televize. Žánrové ceny budou předány o týden dříve, 7. dubna.

Podmínky pro zařazení do hlasování – stejně jako v předchozích letech – upravuje Status Cen Anděl. Stejně jako orientační seznam vydaných alb a videoklipů je uveřejněn na nových webových stránkách. V seznamu je 221 alb a 208 videoklipů. Hlasování v obou kolech proběhne elektronicky.

O výsledcích Cen Anděl rozhodnou pouze lidé, kteří s českou hudbou přicházejí do kontaktu po celý rok. Jsou mezi nimi novináři, rozhlasoví i televizní dramaturgové, promotéři, nezávislí hudební odborníci, obchodníci.

Letošní Výbor Akademie populární hudby pracuje ve složení Lešek Wronka, producent Cen Anděl; Michal Wronka, jednatel Lewron music center s. r. o.; Honza Vedral, novinář (MF DNES); Jaroslav Špulák, novinář (Právo); Jan Kábrt, novinář (Blesk); Jan Hanousek, hudební dramaturg (rádia Impuls a RockZone); Michal Klein, hudební dramaturg (TV Óčko). V tomto složení rozhodl o definitivní skladbě Akademie populární hudby, která v letošním roce čítá 93 osobností z kulturní branže.

Za organizátora udílení Cen Anděl – Lewron music center s. r. o.
Mgr. Lešek Wronka a Mgr. Michal Wronka

Fotografie ke stažení ZDE (Wetransfer)
Lewron music center s. r. o., Václavské náměstí 1, 110 00 PRAHA
michaela.raddova@lwo.cz